Zdeněk Šebesta: Vojtek by mohl na levé straně nahradit Gajdošíka

26.02.2014 08:55

S trenerém A-mužstva jsme si popovídali o první půli zimní přípravy...

 

1.) Naplnilo soustředění ve Starém Hrozenkově vaše vize?

Celá zimní příprava je dělaná herní formou, hlavní zaměření je na práci s míčem v prostorovém a časovém tlaku, proto jsme se rozhodli do ní zařadit blok, zaměřený pouze na fyzickou kondici, hráči si vyzkoušeli speciální cvičení na posílení vnitřních svalů pod vedením skušených instruktorek a kondici jsme také nabírali pomocí různých intervalových běhů. K úplnému naplnění mojí vize, tak scházela jen větší účast hráčů, ale tento problém, vzhledem k pracovnímu a studijnímu vytížení kluků, musíme akceptovat.

 

2.) Bude odchod Gajdošíka znamenat pro tým velkou ztrátu? A hledáte za něj náhradu?

Luba jsme brali, protože nám v týmu chybí ortodoxní levák, z tohoto pohledu jeho odchod oslabení týmu samozřejmě je. Najít v okolí podobný typ hráče je praktiky nemožné. Na druhou stranu se ale vrací do mužstva Pepa Vojtek, kterému je prakticky jedno, kterou stranu hřiště brousí a právě on by se mohl pokusit Luba nahradit. V sobotu proti Rohatci odehrál v levo velmi slušný zápas.

 

3.) Ze šesti zápasů jsme vyhráli pouze dva, prochází tým nějakou krizí?

Do přípravy jsme záměrně zařadili přípravné zápasy se soupeři hrajícimi výhradně vyšší soutěže než my, jedině ti nám totiž můžou ukázat naše nedostatky a dát nam šanci na nich zapracovat. Po exkluzivně zvládnutém podzimu ztratil tým sebereflexi, vytratila se úcta a respekt k soupeřům, rozhodčím i spoluhráčům. A jedině pomocí těžkých a kvalitních soupeřů se můžeme vrátit zpět k poctivé práci, pokoře a respektu. Tedy těm věcem, které nás charakterizovaly v podzimní části soutěže a díky nimž jsme byli tak úspěšní. O krizi by jsem tak nechtěl mluvit, spíš jde jen o návrat hráčů z iluze do reality k tvrdé a poctivé práci. Věřím, že do prvního jarního mistráku už v týmu nebude nikdo, kdo by se byť jen centimetr vznášel nad zemí!

 

4.) Na jaké úrovni je kvalita turnaje ve Veselí nad Moravou?

Taková kvalita, jaká by nás čekala v 1.A třídě. Všechno rychlejší, soupeř trestá každou chybu, do šancí se dostáváme složitěji. Neumím si představit pro nás vhodnější přípravu.

 

5.) Plánujete do týmu zapojit někoho z dorostu nebo B-mužstva?

Už na podzim jsme přeřadili z dorostu Jardu Mimochodka, který se stal nepostradatelným členem základní jedenáctky. Další dorostenec Pavel Tomanec, se krůček po krůčku vrací po těžkém zranění, ale v jarní části, jak pevně věřím, už nám bude pomáhat zatěžovat konta soupeřových golmanů. Dále s náma trénují Peťa Tinka a Martin Pavluš a oba mě svým přístupem přesvědčují, že s nimi můžu počítat do prvního mužstva. S hráči naší benfiky je to složitější, většinou jsou tak pracovně vytížení, že se do přípravy nemůžou zapojit.

 

6.) Jsou nyní známe nějaké změny v kádru nebo kromě odchodu Gajdošíka se nic nemění?

Prozatím jsou jedinými změnami příchod Josefa Vojtka a odchod Luboša Gajdošíka. Vrátka si však ještě necháváme přiotevřená, vzhledem k velmi nepravidelné a nepředvídatelné pracovní době některých hráčů není vyloučen příchod ještě jedné posily.