Patrik Frühauf: "Zápas měl skončit 2:2"

12.09.2013 21:02

Na další šestku otázek odpovídal kapitán mužstva Patrik Frühauf.

 

Jak hodnotíš s odstupem dne včerejší pohárový zápas?

Abych řekl pravdu, jsem z toho všeho rozčarovaný. Ze Štítné jsem měl docela respekt, ale ten opadl hned po našich prvních velkých šancích, kdy jsme zjistili, že to zase tak silný soupeř nebude. Myslím si, že si včera diváci přišli na své, kdy viděli krásný fotbal s množstvím šancí. Bohužel jsme se porazili sami brankou na 1:2 v samém závěru. Výkon rozhodčího bych nechtěl komentovat, ale určitě se v zápase vyskytlo několik sporně posouzených situací, které nás možná stály lepší výsledek. Zápas měl skončit 2:2, rozhodly by penalty a byl by svatý klid.

 

V posledních zápasech se strašně nadřeme na gól a včera se nám to poprvé vymstilo. V čem vidíš hlavní problém naší neefektivní koncovky?

Těžko říct. Myslím si, že je to v hlavě každého hráče. Kdo někdy hrál fotbal, tak ví, že někdy je den, kdy tam padne všechno do čeho kopnete a někdy to prostě nejde. Těžko se nám hraje proti týmům, které přijedou jen bránit, pak nás neproměněné šance z úvodu zápasu mrzí a zbytečně přibývá na nervozitě. Ale věřím, že přijde zápas, kdy se s góly roztrhne pytel.

 

V sobotu nás čekají Havřice, které jsme v předkole poháru porazili 0:8. Bude to nyní složitější?

V předkole poháru na mě Havřice působily odevzdaným dojmem a taky to tak výsledkově dopadlo. Tuto sobotu to ovšem bude úplně jiný zápas a myslím si,že i soupeř přijede s větším odhodláním. Očekávám,že přijedou bránit a hrát důrazně. Dokud budou držet přijatelný výsledek,tak to budeme mít hodně těžké. Nejlepší bude,když se nám podaří co nejrychleji vstřelit jeden,dva góly a bude po zápase. Každopádně nic jiného než tři body neberu.

 

Jak si ve střední záloze rozumíš s naší letošní posilou Jarou Gardianem?

Tak prvně, Jaro je pan fotbalista a super člověk do party. On by měl hrát minimálně divizi, ale jsem rád, že zakotvil právě na Strání, a doufám, že tady vydrží několik sezon. Můj názor je takový, že jsme si sedli dokonale, i když je ještě co zlepšovat, ale to určitě doženeme časem. Na druhou stranu by mě docela zajímalo, co by na mě řekl Jaro Jestli si se mnou rozumí nebo ne.

 

Na tvé přání příště vyzpovídáme Jaru a zjistíme jak to spolu celé máte. Čeká nás ještě minimálně 8 zápasů, jaké jsou tvé cíle druhou část podzimní soutěže?

Jak se tak dívám na rozlosování, čekají nás ještě zajímavé zápasy. Sezónu jsme rozjeli skvěle a věřím, že v nastoleném tříbodovém trendu budeme pokračovat. Věřím v sílu našeho mančaftu. Rozhodně budou velmi těžké všechny venkovní zápasy a taky poslední dvojzápas doma - Kunovice, Osvětimany. Abych to shrnul, až si anglická královna přečte 11.listopadu noviny a Strání bude na prvním místě, můžeme být spokojení. Na druhou stranu už jsem se za ty roky poučil, že nejdůležitější stejně bývá jarní sezóna a všichni víme, že zajíci se počítají až po honu.

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme, ať se s týmem daří i v dalším průběhu sezony.